Xijin Zheng en Ivan Kahn winnen meerkampfinale

De finale van de jeugdmeerkampen 2018 is voor ttv Amsterdam heel succesvol verlopen. Van de vijf deelnemers in Panningen gingen er twee met de hoofdprijs naar huis.

Bij de meisjes pupillen was Xijin Zheng de sterkste. Zij won al haar wedstrijden en liet Tanya Misconi en Anouk van den Boom achter zich.
Ivan Kahn bleef ongeslagen bij de jongens welpen en pakte zo na het Nederlands kampioenschap zijn tweede grote prijs van het seizoen. Teun Salentijn en Koen Houtgast werden respectievelijk tweede en derde. Seth Oomen deed in dezelfde klasse ook van zich spreken. Als 0-welp (dus nog twee jaar te gaan bij de welpen) eindigde hij op een keurige zesde plaats.
Matan Friedmanwerd vijfde bij de jongens pupillen, Yoeke Gunsing haalde dezelfde plaats bij de meisjes junioren.

Al met al een zeer geslaagd toernooi voor succestrainer Yana Timina. Zij heeft de afgelopen jaren al drie Nederlandse kampioenen afgeleverd en drie winnaars van de jeugdmeerkampen. Daarnaast haalden haar pupillen op deze toernooien al vele podiumplaatsen. Yana: “We leveren al jaren veel deelnemers aan de meerkampfinale, dat is het resultaat van hard werken. Dat we nu twee winnaars hebben is daarom fantastisch. Ik ben heel trots op al mijn puillen en op de vereniging. En weet zeker dat we nog meer prijzen gaan winnen.”

3 Medailles op NK voor TTV Amsterdam

Inmiddels alweer twee weken geleden werd in Zwolle het Nederlands Kampioenschap voor senioren gehouden en bij elkaar wisten de drie spelers van TTV Amsterdam (Yoeke Gunsing, Yana Timina en Tanja Helle) maar liefst drie keer het podium te halen!

In het damesdubbel speelde Yoeke samen met Vera van Boheemen, waar ze helaas in de eerste ronde strandden. Na een eerste gewonnen game (11-5) kantelde de wedstrijd en wisten hun tegenstanders met 3-1 de wedstrijd naar zich toe te trekken. Yana en Tanja mochten onder leiding van coach Hanna Kruijshaar voor de tweede keer op rij hun dames dubbeltitel verdedigen.. En met succes! Na winst in de kwartfinale (3-0) en een zware wedstrijd in de halve finale (3-2), mochten ze op zondag de finale spelen tegen het sterke koppel Ana Gogorita/Rianne van Duin. Yana en Tanja hadden nog niet eerder tegen dit koppel gespeeld en wisten van tevoren dat dit een zware wedstrijd zou worden. Dit bleek ook uit de eerste game (6-11) en het begin van de tweede game, maar daarna wisten Yana en Tanja het om te buigen (11-9). In een wedstrijd van hoog niveau van beide kanten, slaagden ze erin de volgende twee games (11-5 en 11-9) naar zich toe te trekken en dus voor de derde keer op rij goud te winnen in het dames dubbelspel!