TAFELTENNIS: ÉCHTE SPORT!

Tafeltennis wordt in Nederland vaak gezien als een activiteit voor op de camping. Jammer, want deze sport is zoveel meer dan dat. Bij ttv Amsterdam benaderen we tafeltennis dan ook als echte sport, met alle voordelen die er bij komen kijken. Welke dat zijn? Nou, de lijst is lang: tafeltennis stimuleert onder andere de oog-handcoördinatie, het reactievermogen, de algehele en fijne motoriek, de balans, de alertheid, én de hersenen (er zijn zelfs wetenschappelijke aanwijzingen dat tafeltennis kan helpen om dementie te voorkomen)! Daarbij is het ook nog een heel sociale, veilige en portemonneevriendelijke sport: je speelt altijd samen, de kans op blessures is klein en de kosten zijn beperkt. Ten slotte is tafeltennis echt een sport voor iedereen: voor jong (vanaf 4) en oud (tot 120), dik en dun, man en vrouw, homo en hetero, wit en zwart, en ga zo maar door. Bij ttv Amsterdam is iedereen dan ook welkom!

De jeugd is de toekomst

TTV Amsterdam is een jonge vereniging dat hoofdzakelijk de focus legt op de jeugd. Om tafeltennis op een top niveau te kunnen spelen is veel herhaling en dus training vereist. Wij zorgen ervoor dat uw kind die technische basis krijgt om zich door te kunnen ontwikkelen tot een volwaardige sportieve tafeltennisspeler.

06-10-2017, 14:51
Sinds september is het ook mogelijk om te tafeltennissen bij het Wachterliedpaviljoen. Dit kan op de woensdagen van 14.30 tot 15.30 (alleen in de schoolvakanties is er geen les). Adres:...

Ivan Nederlands kampioen!

Op zondag 29 april werden de Nederlandse jeugd kampioenschappen gehouden in Nijmegen. TTV Amsterdam werd vertegenwoordigd door maar liefst vijf spelers. Yoeke deed als enige mee bij de meisjes (junioren), bij de jongens speelden Mads (kadetten), Matan (pupillen) en Ivan en Seth (welpen).

Met trots kunnen we zeggen dat we een Nederlands kampioen hebben! Ivan won namelijk het toernooi bij de welpen. Hij bleef ongeslagen, maar makkelijk was het niet. In een hele spannende finale tegen Teun Salentijn overleefde Ivan twee matchpoints. Maar hij bleef ondanks een paar  ‘sorry-ballen’ aan het einde van de vijfde game toch kalm en trok de winst alsnog naar zich toe. Heel knap!

Matan was bij de jongens pupillen als 5 t/m 8 geplaatst maar trok zich daar niets van aan. Hij speelde een geweldig toernooi, won van een aantal hoger geplaatste spelers en haalde de finale. Daarin was Gabrielius Camara een maatje te groot. Complimenten aan Matan voor deze knappe 2e plaats!
Seth deed voor het eerst mee en was duidelijk zenuwachtig. Daardoor kon hij niet zijn beste laten zien. Hij werd derde in de poule net als broer Mads en Yoeke, waardoor ze alle drie niet doorgingen naar de knock-outfase.

In het dubbelspel waren er ook een paar medailles voor ttv Amsterdam. Ivan werd samen met Teun Salentijn tweede bij de welpen. Zij wisten een paar matchpoints helaas niet te verzilveren. Yoeke werd, samen met Dobrila Jorguseska, eveneens tweede.