TAFELTENNIS: ÉCHTE SPORT!

Tafeltennis wordt in Nederland vaak gezien als een activiteit voor op de camping. Jammer, want deze sport is zoveel meer dan dat. Bij ttv Amsterdam benaderen we tafeltennis dan ook als echte sport, met alle voordelen die er bij komen kijken. Welke dat zijn? Nou, de lijst is lang: tafeltennis stimuleert onder andere de oog-handcoördinatie, het reactievermogen, de algehele en fijne motoriek, de balans, de alertheid, én de hersenen (er zijn zelfs wetenschappelijke aanwijzingen dat tafeltennis kan helpen om dementie te voorkomen)! Daarbij is het ook nog een heel sociale, veilige en portemonneevriendelijke sport: je speelt altijd samen, de kans op blessures is klein en de kosten zijn beperkt. Ten slotte is tafeltennis echt een sport voor iedereen: voor jong (vanaf 4) en oud (tot 120), dik en dun, man en vrouw, homo en hetero, wit en zwart, en ga zo maar door. Bij ttv Amsterdam is iedereen dan ook welkom!

De jeugd is de toekomst

TTV Amsterdam is een jonge vereniging dat hoofdzakelijk de focus legt op de jeugd. Om tafeltennis op een top niveau te kunnen spelen is veel herhaling en dus training vereist. Wij zorgen ervoor dat uw kind die technische basis krijgt om zich door te kunnen ontwikkelen tot een volwaardige sportieve tafeltennisspeler.

06-10-2017, 14:51
Sinds september is het ook mogelijk om te tafeltennissen bij het Wachterliedpaviljoen. Dit kan op de woensdagen van 14.30 tot 15.30 (alleen in de schoolvakanties is er geen les). Adres:...

Xijin Zheng en Ivan Kahn winnen meerkampfinale

Succestrainer Yana Timina levert weer twee kampioenen af

meerkampfinale2018

De finale van de jeugdmeerkampen 2018 is voor ttv Amsterdam heel succesvol verlopen. Van de vijf deelnemers in Panningen gingen er twee met de hoofdprijs naar huis.

Bij de meisjes pupillen was Xijin Zheng de sterkste. Zij won al haar wedstrijden en liet Tanya Misconi en Anouk van den Boom achter zich.
Ivan Kahn bleef ongeslagen bij de jongens welpen en pakte zo na het Nederlands kampioenschap zijn tweede grote prijs van het seizoen. Teun Salentijn en Koen Houtgast werden respectievelijk tweede en derde. Seth Oomen deed in dezelfde klasse ook van zich spreken. Als 0-welp (dus nog twee jaar te gaan bij de welpen) eindigde hij op een keurige zesde plaats.
Matan Friedmanwerd vijfde bij de jongens pupillen, Yoeke Gunsing haalde dezelfde plaats bij de meisjes junioren.

Al met al een zeer geslaagd toernooi voor succestrainer Yana Timina. Zij heeft de afgelopen jaren al drie Nederlandse kampioenen afgeleverd en drie winnaars van de jeugdmeerkampen. Daarnaast haalden haar pupillen op deze toernooien al vele podiumplaatsen. Yana: “We leveren al jaren veel deelnemers aan de meerkampfinale, dat is het resultaat van hard werken. Dat we nu twee winnaars hebben is daarom fantastisch. Ik ben heel trots op al mijn puillen en op de vereniging. En weet zeker dat we nog meer prijzen gaan winnen.”