TAFELTENNIS: ÉCHTE SPORT!

Tafeltennis wordt in Nederland vaak gezien als een activiteit voor op de camping. Jammer, want deze sport is zoveel meer dan dat. Bij ttv Amsterdam benaderen we tafeltennis dan ook als echte sport, met alle voordelen die er bij komen kijken. Welke dat zijn? Nou, de lijst is lang: tafeltennis stimuleert onder andere de oog-handcoördinatie, het reactievermogen, de algehele en fijne motoriek, de balans, de alertheid, én de hersenen (er zijn zelfs wetenschappelijke aanwijzingen dat tafeltennis kan helpen om dementie te voorkomen)! Daarbij is het ook nog een heel sociale, veilige en portemonneevriendelijke sport: je speelt altijd samen, de kans op blessures is klein en de kosten zijn beperkt. Ten slotte is tafeltennis echt een sport voor iedereen: voor jong (vanaf 4) en oud (tot 120), dik en dun, man en vrouw, homo en hetero, wit en zwart, en ga zo maar door. Bij ttv Amsterdam is iedereen dan ook welkom!

De jeugd is de toekomst

TTV Amsterdam is een jonge vereniging dat hoofdzakelijk de focus legt op de jeugd. Om tafeltennis op een top niveau te kunnen spelen is veel herhaling en dus training vereist. Wij zorgen ervoor dat uw kind die technische basis krijgt om zich door te kunnen ontwikkelen tot een volwaardige sportieve tafeltennisspeler.

Het laatste nieuws

06-10-2017, 14:51
Sinds september is het ook mogelijk om te tafeltennissen bij het Wachterliedpaviljoen. Dit kan op de woensdagen van 14.30 tot 15.30 (alleen in de schoolvakanties is er geen les). Adres:...

Verslag NJMK Panningen

Dit weekend deden 5 spelers van TTV Amsterdam mee aan de Nederlandse Jeugd Meerkampen (NJMK) in Panningen. Daarnaast deden er nog 2 spelers mee, die bij ons trainen. Allemaal hebben we het weer super goed gedaan!!

20170528 175725

Philip Zovko is 12 de geworden bij de jongens kadetten maar het is heel netjes om als 1 ste jaars kadet in finale te staan. Mads Oomen werd als eerste reserve opgeroepen en behaalde een 8 ste plaats bij jongens pupillen wat na een lange blessuretijd heel knap is. Jurre de Bree, die 1x per week bij ons mee traint behaalde als 2de reserve zelfs een hele mooie 6de plaats bij de jongens pupillen.

Dan waren er ook nog podiumplaatsen en bekers voor 4 spelers.
Ruan Greyling, die 2x per week bij ons traint en ons ook helpt om het niveau van de jongere spelers te verbeteren, kan trots zijn op een heel verdiende 3de plek bij de jongens junioren. Xijin Zheng werd als 2de jaars welp, 3de bij de meisjes pupillen. Ivan Kahn(0 ste jaars welp) werd 3de bij jongens welpen,dit was een hele goede prestatie want er was veel concurentie. Er moesten zelfs punten geteld worden wie er derde was. Gelukkig had Ivan er een paar meer gescoord of minder weggegeven dan zijn concurenten. Yoeke Gunsing, die al vanaf de welpen uitkomt in de finale meerkampen deed het super goed.  Als 3de geplaatst won ze van de nummer 2 en verloor alleen van de nummer 1 en veroverde daarmee de 2de plaats bij de meisjes junioren.

20170528 175320

Allemaal van harte gefeliciteerd met de mooie prestaties!

facebook-icon-32twitter-icon-32

Sponsors