Baby Ping

Tafelteltennisles voor 4-jarigen. Verspreid over twee dagen - en 6 introductielessen - maakten circa 130 kinderen uit groep 1 t/m 4 van de Annie M.G. Schmidtschool kennis met tafeltennis. Het idee was afkomstig van trainer Yana Timina, die de stellige overtuiging heeft dat het niveau in Nederland alleen omhoog kan als kinderen veel eerder met tafeltennis beginnen. "Door mijn werk bij de talentengroep van de NTTB heb ik gezien dat we echt veel eerder moeten beginnen, als je tenminste internationaal mee wil tellen. Bij mijn club in Frankrijk wordt er al structureel les gegeven aan kinderen vanaf drieƫnhalf jaar. Dat doen ze in heel Frankrijk, en het niveau van de jeugd is daar heel hoog, ook internationaal gezien. De Franse bond heeft een programma ontwikkeld dat Baby Ping heet, speciaal voor de jongste jeugd. Ze oefenen algemene motorische vaardigheden, maar er wordt ook al echt getafeltennist, want dat kan prima met die jonkies.

Baby Ping

Veel mensen denken dat je kinderen van die leeftijd nog geen batje in de hand moet geven, maar dat is helemaal niet waar. Je moet juist laten zien dat tafeltennis een sport is. Bijkomend voordeel: als kinderen zo jong met tafeltennis beginnen, is de kans groot dat het hun eerste sport wordt en niet, zoals nu vaak, een tweede of derde sport waar ze als eerste mee stoppen. Hoe dan ook, ik heb bij mijn club de kunst afgekeken en wilde dat meteen in de praktijk brengen. Ik weet dat ook de NTTB bezig is om materiaal te ontwikkelen voor kinderen vanaf 4 jaar, en dat is op zich mooi, maar dat duurt nog even en we hebben geen tijd te verliezen. Bovendien bestaat Baby Ping al, dat kun je zo opvragen bij de Franse bond. Ik raad elke club aan om vooral niet te wachten, maar aan de slag te gaan met deze leeftijdsgroep."

Babyping mei 2012

Babyping 1,5 jaar later