3 Medailles op NK voor TTV Amsterdam

Inmiddels alweer twee weken geleden werd in Zwolle het Nederlands Kampioenschap voor senioren gehouden en bij elkaar wisten de drie spelers van TTV Amsterdam (Yoeke Gunsing, Yana Timina en Tanja Helle) maar liefst drie keer het podium te halen!

iana-tanja

In het damesdubbel speelde Yoeke samen met Vera van Boheemen, waar ze helaas in de eerste ronde strandden. Na een eerste gewonnen game (11-5) kantelde de wedstrijd en wisten hun tegenstanders met 3-1 de wedstrijd naar zich toe te trekken. Yana en Tanja mochten onder leiding van coach Hanna Kruijshaar voor de tweede keer op rij hun dames dubbeltitel verdedigen.. En met succes! Na winst in de kwartfinale (3-0) en een zware wedstrijd in de halve finale (3-2), mochten ze op zondag de finale spelen tegen het sterke koppel Ana Gogorita/Rianne van Duin. Yana en Tanja hadden nog niet eerder tegen dit koppel gespeeld en wisten van tevoren dat dit een zware wedstrijd zou worden. Dit bleek ook uit de eerste game (6-11) en het begin van de tweede game, maar daarna wisten Yana en Tanja het om te buigen (11-9). In een wedstrijd van hoog niveau van beide kanten, slaagden ze erin de volgende twee games (11-5 en 11-9) naar zich toe te trekken en dus voor de derde keer op rij goud te winnen in het dames dubbelspel!

Naast de dubbel, was er ook succes in het mixed-dubbelspel en in het enkelspel. In de mixed-dubbel haalden zowel Yana als Tanja (met resp. Nathan van der Lee en Koen Hageraats) de halve finale, waarin de koppels elkaar troffen. Het was een gelijk opgaande wedstrijd met close gamestanden die Tanja en Koen uiteindelijk met 3-1 wonnen en daarmee behaalden ze zilver in het mixed-dubbelspel, nadat ze in een spannende finale met 0-3 verloren van Rajko Gommers/Kim Vermaas.
In het enkelspel wist Yana, na twee knappe overwinningen op de zaterdag, de halve finale op zondag te bereiken. Daar trof ze een sterk spelende Shuo Han Men aan die uiteindelijk met 1-4 te sterk was (en later het toernooi won), dus een knappe bronze medaille voor Yana in het enkelspel! Ook Yoeke Gunsing deed mee aan het enkelspel en trok in een spannende eerste ronde net aan het kortste eind tegen Lisette van Es (3-4). In het mixed-dubbelspel vormde ze een koppel met Emanuel Martins Ferreira, waarbij ze in een spannende wedstrijd 1-3 verloren van het sterke koppel Patrick/Jasminka Oeij, dat vorig jaar nog de halve finale wist te halen.

Al met al dus een geslaagd NK voor onze spelers. Namens heel TTV Amsterdam nog een keer van harte gefeliciteerd!