Ivan Nederlands kampioen!

Op zondag 29 april werden de Nederlandse jeugd kampioenschappen gehouden in Nijmegen. TTV Amsterdam werd vertegenwoordigd door maar liefst vijf spelers. Yoeke deed als enige mee bij de meisjes (junioren), bij de jongens speelden Mads (kadetten), Matan (pupillen) en Ivan en Seth (welpen).

Met trots kunnen we zeggen dat we een Nederlands kampioen hebben! Ivan won namelijk het toernooi bij de welpen. Hij bleef ongeslagen, maar makkelijk was het niet. In een hele spannende finale tegen Teun Salentijn overleefde Ivan twee matchpoints. Maar hij bleef ondanks een paar  ‘sorry-ballen’ aan het einde van de vijfde game toch kalm en trok de winst alsnog naar zich toe. Heel knap!

Matan was bij de jongens pupillen als 5 t/m 8 geplaatst maar trok zich daar niets van aan. Hij speelde een geweldig toernooi, won van een aantal hoger geplaatste spelers en haalde de finale. Daarin was Gabrielius Camara een maatje te groot. Complimenten aan Matan voor deze knappe 2e plaats!
Seth deed voor het eerst mee en was duidelijk zenuwachtig. Daardoor kon hij niet zijn beste laten zien. Hij werd derde in de poule net als broer Mads en Yoeke, waardoor ze alle drie niet doorgingen naar de knock-outfase.

In het dubbelspel waren er ook een paar medailles voor ttv Amsterdam. Ivan werd samen met Teun Salentijn tweede bij de welpen. Zij wisten een paar matchpoints helaas niet te verzilveren. Yoeke werd, samen met Dobrila Jorguseska, eveneens tweede.